vrijdag, 17, juli, 2020

Waarom geloven in Jezus anders is dan geloven in een religie

Populair

Waarom geloven in Jezus anders is dan geloven in een religie

Tegenwoordig zijn er enorm veel religies waaruit je kan kiezen als bron om mooie inzichten en wijsheden...

De rol van geloof in de voetbalwereld

De voetbalwereld zou je kunnen zien als een aparte wereld op zich. Van spelers en coaches wordt...

Hoe kan je geloven in God terwijl er nog zoveel ellende in de wereld is?

Hoewel de statistieken laten zien dat de levensomstandigheden op de wereld in het algemeen beter worden, zijn...
FlowRisenhttps://geloofsinspiratie.nl%20
FlowRisen is de aanbieder van geloofsinspiratie.nl. Verschillende mensen die betrokken zijn bij FlowRisen plaatsen namens FlowRisen toffe geloofsinspiratie op geloofsinspiratie.nl.

Tegenwoordig zijn er enorm veel religies waaruit je kan kiezen als bron om mooie inzichten en wijsheden te putten. Ieder land kent eigenlijk wel zijn eigen religies en godsdiensten. Grote hoofdstromen van religies zijn het Humanisme, Boeddhisme, Jodendom, Christendom, en de Islam. We krijgen een beeld van deze religies op school met levensbeschouwing, door mensen in onze directe omgeving of onder invloed van de media. Hierbij is een veelheid aan mensen ervan overtuigd dat het in feite niet uitmaakt wat je gelooft maar dat als jij er tevreden mee bent of gelukkig van wordt dat het prima is. Daarmee wordt geloven in feite bestempeld als iets individueels en iets wat te relativeren is: jouw waarheid hoeft niet mijn waarheid te zijn. Geloof wordt op deze manier een ‘afstandelijk’ begrip zonder dat het de kans krijgt om zijn kracht te bewijzen. Het is in feite wellicht de angst voor het onbekende waardoor we liever vasthouden aan onze comfort, het bekende. Inhoudelijke gesprekken over de relevantie van wat we geloven en waarom we geloven is in deze context vaak al helemaal niet aan de orde. En juist dit is natuurlijk opmerkelijk aangezien we allemaal ergens in geloven of het nou in jezelf is of in een God. Uiteindelijk bepaalt dit voor een groot deel hoe we in het leven staan en waar we onze aandacht op richten, bewust of onbewust. Daarom kan het nuttig zijn om te weten wat nou eigenlijk het geloven waard is. En ja, dat kan je zowel letterlijk als figuurlijk interpreteren. Vanuit dit perspectief neem ik je graag verder mee in deze blog waarbij ik een vergelijking leg tussen geloven in Jezus enerzijds en geloven in andere religies anderzijds. En wat je er zelf aan waarde uithaalt daar kan je natuurlijk je slag mee slaan.

Verder lezen?
Schrijf je hieronder direct in voor een gratis account om meer te lezen.
Heb je al een account? Login

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Voer uw opmerking in!
Voer hier uw naam in

Laatste berichten

01:04:25

Geloofspraat #4 – Het karakter van God

Bekijk hieronder de toffe geloofspraat video over het onderwerp "Het karakter van God" met gastspreker Ruben Kluijver....

Geloofspraat #3 – Reasonable and living faith

Bekijk hieronder een toffe video met gastspreker Daniel Rattes uit Brazilie met als onderwerp "Reasonable and living faith".

Nederigheid

Een gedicht over nederigheid. Ontdek wat nederigheid jou te bieden heeft.

Vrede

Ontdek de kracht van vrede in dit inspirerende gedicht.

Geloofspraat #2 – Gebed

Bekijk hieronder een inspirerend geloofsgesprek van Ruben met Priscilla over het onderwerp gebed. Priscilla woont al een tijdje in Israël en heeft wat toffe inzichten te delen. Laat verder gerust na afloop een reactie achter hieronder.