vrijdag, 17, juli, 2020

Hoe kan je geloven in God terwijl er nog zoveel ellende in de wereld is?

Populair

Waarom geloven in Jezus anders is dan geloven in een religie

Tegenwoordig zijn er enorm veel religies waaruit je kan kiezen als bron om mooie inzichten en wijsheden...

De rol van geloof in de voetbalwereld

De voetbalwereld zou je kunnen zien als een aparte wereld op zich. Van spelers en coaches wordt...

Hoe kan je geloven in God terwijl er nog zoveel ellende in de wereld is?

Hoewel de statistieken laten zien dat de levensomstandigheden op de wereld in het algemeen beter worden, zijn...
FlowRisenhttps://geloofsinspiratie.nl%20
FlowRisen is de aanbieder van geloofsinspiratie.nl. Verschillende mensen die betrokken zijn bij FlowRisen plaatsen namens FlowRisen toffe geloofsinspiratie op geloofsinspiratie.nl.

Hoewel de statistieken laten zien dat de levensomstandigheden op de wereld in het algemeen beter worden, zijn er helaas ook nog ellendige dingen die er in de wereld gebeuren. Zo leeft nog 10,9 % van de wereldbevolking in extreme armoede, dat zijn 783 miljoen mensen waaronder meer dan de helft kind is. Verder vinden er wereldwijd gemiddeld 490 000 moorden plaats per jaar. En ook zien we regelmatig nog oorlogen en rampen gebeuren. En we zien dat dierbaren plotseling dood gaan in bijvoorbeeld een verkeersongeluk of omdat het lichaam er zomaar mee stopt. Behalve deze tastbare ‘ellendigheid’ zien we ook ‘ontastbare’ ellendigheid gebeuren. Door verslavingen aan bijvoorbeeld pornografie, alcohol, drugs, seks en gokken raken veel mensen hun baan en/of gezin kwijt. Als we aan deze ‘ellendigheid’ denken kunnen we ons al snel afvragen waarom ons dit overkomt, en als er een God is waarom God niet ingrijpt. Hij heeft toch het goede met ons voor ogen? Waarom reageert hij er dan niet op, en gebeurt het gewoon maar?

Verder lezen?
Schrijf je hieronder direct in voor een gratis account om meer te lezen.
Heb je al een account? Login

 

Laatste berichten

01:04:25

Geloofspraat #4 – Het karakter van God

Bekijk hieronder de toffe geloofspraat video over het onderwerp "Het karakter van God" met gastspreker Ruben Kluijver....

Geloofspraat #3 – Reasonable and living faith

Bekijk hieronder een toffe video met gastspreker Daniel Rattes uit Brazilie met als onderwerp "Reasonable and living faith".

Nederigheid

Een gedicht over nederigheid. Ontdek wat nederigheid jou te bieden heeft.

Vrede

Ontdek de kracht van vrede in dit inspirerende gedicht.

Geloofspraat #2 – Gebed

Bekijk hieronder een inspirerend geloofsgesprek van Ruben met Priscilla over het onderwerp gebed. Priscilla woont al een tijdje in Israël en heeft wat toffe inzichten te delen. Laat verder gerust na afloop een reactie achter hieronder.